NieuwsoverzichtJan W. Klijn schrijft kroniek

Artikel in De Merwestreek

Jan W. Klijn schrijft kroniek

Zijn ondernemende karakter zorgde ervoor dat Jan W. Klijn uit Groot-Ammers als zakenman veel succes had. Voor zijn bedrijf Klijn BV (Klijnoot, handel in noten en gedroogde zuidvruchten) maakte hij jarenlang bijzondere reizen over de hele wereld. In zijn nieuwe boek ‘Voor anker’ beschrijft Klijn hoe hij opgroeide in een straatarm gezin, maar uiteindelijk wist uit te groeien tot een succesvol ondernemer.
Lees verder

ALBLASSERWAARD – Ruim drie jaar geleden besloot Jan W. Klijn om aan dit boek te beginnen. “Ik ben graag actief als schrijver en vond het mooi om op deze manier wat na te laten voor het nageslacht. Daarnaast is het een boek waar mensen die zaken doen veel aan kunnen hebben”, vertelt de 73-jarige schrijver, die alweer zijn 30e boek uitbrengt. ‘Voor anker’ telt maar liefst 1024 pagina’s. Onder het pseudoniem Jasper Groot vertelt Jan over zijn leven, en dan met name over zijn carrière. De vele spannende en interessante reizen die hij maakte komen ruimschoots aan bod.

In het eerste deel van het boek beschrijft hij zijn jeugd. Jan werd geboren in 1940 en groeide op in een gezin waarin men het niet breed had. Ondanks deze achtergrond bleek het voor hem  toch mogelijk om zakelijk succes te krijgen. “Ieder mens krijgt bepaalde gaven mee. Bij mij was dat ook zo. Ondernemen is iets dat mij goed ligt en daarnaast ben ik een doorzetter. Bovendien werd mij gezondheid geschonken” Jan startte het bedrijf Klijnoot en begon een internationale handel in noten en zuidvruchten. Hij zette hiermee dan tot nog toe onbekende soorten op de kaart. Zijn doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat zijn bedrijf flink door kon groeien. Hij reisde van zijn 29e tot zijn 55e de hele wereld over. Zo bracht hij onder meer bezoeken aan Zuid-Afrika, Brazilië, Thailand, China en vele andere landen. “Je moest er op uit om te kunnen beginnen met deze handel”, blikt Jan terug. Hij legde altijd zijn reiservaringen zoveel mogelijk vast op papier. “Deze naslagwerken kon ik goed gebruiken bij het schrijven van mijn boek.”

Met het boek hoopt Jan ook adviezen te kunnen geven aan andere ondernemers. Hij bezit immers een schat aan zakelijke ervaring. “Als zakenman moet je doorlopend belangrijke beslissingen nemen. Het is dan goed om mensen om je heen te hebben die verstand hebben van zaken en die je kunnen helpen. Als je als bedrijf door wil groeien, dan moet je durf tonen.”

De kroniek ‘Voor anker’ werd vorige maand gepresenteerd bij muziekzaak Joh. De Heer in Sliedrecht, waar Jan mede-eigenaar van is. Burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard ontving daar het eerste exemplaar.

Contact

Wilt u meer informatie over de boeken van Jan W. Klijn?
Dan kunt u bellen naar:
06-533 92 550 (niet op zondag)
Algemene voorwaarden