Waarom deze website?


Jan W. Klijn over het waarom van deze website:

  • Het is een medium van deze tijd
  • Mijn boeken zijn voor een breed publiek toegankelijk. De huidige lezerskring bevindt zich met name bij het behoudend Christelijk deel van de Nederlandse bevolking. De onderwerpen zijn echter zodanig dat ze voor een groter publiek aantrekkelijk zijn.

  
Enkele voorbeelden:

Jasper-serie

Deze bestaat uit vier delen is gedeeltelijk autobiografisch. Omschrijft het zakendoen tot in de finesses, geeft een levendig beeld van de Alblasserwaard, en van het leven uit de jaren 1945 tot 1995, dus een halve eeuw.

  

Strijd in de Jungle

Voor 50% fantasie en voor 50% op de werkelijkheid gebaseerd. Het gaat over Brazilië, en dan met name het onmetelijke Amazonegebied. Dit boek heeft op de nominatie gestaan om als lesmateriaal te dienen wegens de vele gegevens over dit Zuid-Amerikaanse land. Het is een uitermate spannend verhaal dat ook in een grote letteruitgave is verschenen.

  

De Bergen zullen vrede dragen
Bestaande uit deel 1 en 2 in één boek. Het verhaal gaat over de familie van Rooi. In 1857 vertrok de eerste van Rooi per zeilboot naar Zuid-Afrika. Momenteel wonen er meer dan 4000 en de hoofdpersoon uit deel 2 is professor K. van Rooi, die in het noorden van Zuid-Afrika, in Sederkrans woont. Hij is daar zendeling en beleeft veel.


Moord in de Alblasserwaard
Een waar gebeurd verhaal, dat de vreselijke moord tot in detail beschrijft en daarnaast ook een indruk geeft van het leven in de Waard. De 5e en 6e druk zijn herschreven t.o.v. de voorgaande drukken.

Voeten op de Rots
Het fantasieverhaal van een jongen die polio krijgt, daar manhaftig de strijd mee aangaat en tenslotte dominee wordt. Het speelt zich af in de Alblasserwaard.


De strik gebroken
Jean Tournier reist naar Zuid Frankrijk om druiven te gaan plukken. Hij ontmoet daar een Hugenoot. Zelf stamt hij daar ook van af. Het hugenotenverhaal komt ruimschoots aan bod, maar ook speelt zakendoen in dit boek een grote rol. Van deze roman is ook een grote letteruitgave.


Info over de boeken van Jan W. Klijn

Tel 06 533 92 550  (Niet op zondag!)


Boeken van Jan W. Klijn te bestellen

bij de Boekhandel of via Bol.com