De Wenkende horizon (UITVERKOCHT)

Gert-Jan serie deel 2

‘De Wenkende horizon'. 
141 pagina's.
ISBN 9071420973 


Details:

Korte samenvatting Gert Jan serie.

Deel 1; Gert Jan, een oersterke blonde reus is boerenknecht in een klein dorpje in de Alblasserwaard, Wijngaarden. Door miraculeuze ontwikkelingen wordt hij zelfstandig boer met zijn vrouw Mar. Mar is streng gelovig, en tracht ook Gert Jan daartoe te bewegen. Gert Jan gaat ook in de veehandel. Hij doet dat heel succesvol. Krijgt, na een borreltje gedronken te hebben bij een slager, een auto ongeluk. Hij ontkomt ternauwernood aan de dood. Hij moet Mar beloven zijn veekoopman zijn op te geven.

Deel 2; ‘De wenkende horizon'. Gert Jan is hersteld van het ernstige ongeval. Maar hij vindt niet voldoende bevrediging in het boeren alleen. Hij besluit in Zuid Afrika te gaan kijken. Tot grote schrik van Mar. Maar hij zet door. In Zuid Afrika beleeft hij hachelijke avonturen. Bij een gevecht met zwarten heeft hij gemak van zijn reuzenkracht. In het noorden ziet hij kans via een Zuid Afrikaanse professor die tegen een berg woont, een stuk onontgonnen land te bemachtigen. Hoog op een bergvlakte. Reist dan huiswaarts om het Mar te vertellen.

Deel 3; ‘Lichtende einder'. Met Mar en hun zoontje gaan ze emigreren. Gert Jan werkt als een bezetene. Het stuk land wordt ontgonnen voor zover mogelijk. Hij begint hoog op de berg een wildpark. Weet bezoekers te lokken door een slim PR spel. Toch wordt het zwaarder en zwaarder voor hen. Vooral Mar kan niet wennen. Ze mist de dieptegang van het geloofsleven, en heeft last van de hitte. Hoe moet dat aflopen?   Van deze serie zijn nog maar weinig exemplaren over. Zo goed als zeker verschijnt van deze serie een omnibus.   

De boeken zijn herschreven en uitgebracht onder de titel "Gert Jan trilogie"


Ook leverbaar:
Lichtende einder (UITVERKOCHT) € 0,00
De Wenkende Horizon (Grote Letter Uitgave) € 24,50
Gert Jan trilogie (UITVERKOCHT) € 0,00
Gert Jan (UITVERKOCHT) € 0,00
Gert-Jan (Grote Letter Uitgave) € 24,50
Lichtende einder (Grote Letter Uitgave) € 24,50

Info over de boeken van Jan W. Klijn

Tel 06 533 92 550  (Niet op zondag!)


Boeken van Jan W. Klijn te bestellen

bij de Boekhandel of via Bol.com